Snorkla i Sharm el Sheikh

Som vi tidigare har nämnt så är snorklingen en av de många saker som lockar turister till Sharm el Sheikh. Undervattensvärlden är helt enorm vad gäller koraller, fiskarter och färger.
Eftersom snorkligen är en så pass stor turistattracktion i Sharm el Sheikh finns det så klart mängder med ställen att snorkla på.
Hotellen som ligger vid stranden har många gånger en egen flytbrygga som tar en ut över ett vackert korallrev. På vissa stränder behöver man inte ens gå ut på flytbryggan för att uppleva korallernas värld. Där räcker det att doppa fötterna i vattnet för att ha färgglada fiskar runt omkring sig.

I Sharm el Sheikh finns det också mängder med företag som erbjuder olika dagsturer med båt med möjlighet att snorkla. Detta är väldigt populärt bland turister och båtarna är ofta fullbokade. Men som tur är så finns det så många olika företag och så många olika turer och de flesta avgår varje dag, vilket gör att det alltid finns plats någonstans.
Turerna ser lite olika ut beroende på vilen tur man är intresserad av. Somliga sträcker sig över en hel dag och då brukar det ingå mat och dryck på båten. Andra turer är så kallade halvdagsturer, och då brukar endast drickan ingå.
På båtarna finns det möjlighet att sola på däck under tiden man färdags till sina snorklingsplatser. Under dagen stannar båten till på olika platser där man får möjlighet att snorkla en stund för att sedan åka vidare till en annan plats och snorkla vidare där.
Det brukar handla om 3-4 olika stopp, lite beroende på vilket företag man åker med och vilken tur man har valt.

I Sharm el Sheikh finns det också privata stränder med fantastiska korallrev strax utanför stranden som man kan besöka. Dessa brukar ta en viss avgift i inträde, men å andra sidan brukar det ingå vissa saker så som solstol och parasoll, badhandduk och vatten.Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information