Shopping i Sharm el Sheikh

Att åka till Egypten och Sharm el Sheikh för att shoppa är kanske inte det första man tänker på. Trots det finns det ganska mycket shopping att välja mellan i sharm el sheikh. Är man ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster och andra sniderier i trä har man verkligen kommit rätt.
När du ska shoppa saker som detta ska du helst bege dig utanför, till de äldre stadsdelarna på marknader och bazarer, för att få det mest förmånliga. När du är här och shoppar ska du tänka på att pruta. Försök pruta ner priset med 50%, då har du gjort en bra affär.

I Egypten, och framförallt i turistorterna, kan försäljarna vara väldigt påstridiga för att få dig att köpa något i deras butik. De ropar på dig och ber dig ofta om att få ställa en fråga. Detta gör det endast för att få dig att stanna till. Många försäljare säger också att deras butik är alldeles nyöppnad och att de skulle bli väldigt glada om du vill komma in och skriva några ord i deras gästbok. Går du på detta tricker kan du räkna med minst 30 minuter i affären då försäljaren berättar och visar det mesta som finns att handla. Dessutom kommer han säkerligen att bjuda dig på en kopp te, och det är bara i rent artighetssyfte.

När man åker utomlands brukar man ofta handla lite taxfree. Antingen på flygplatsen när man landar eller så finns det i affärerna i staden där man befinner sig. I Egypten måste man tänka på att man bara har 48 timmar på sig från det att man har landat för att handla sina varor. I Sharm el Sheikh hittar man taxfreebutiken i Naama Bay. Man bör dock inte ha för höga förväntningar på utbudet då det många gånger är ganska tomt. För att handla i taxfreebutiken måste du ha ditt pass med dig.Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information