Sharm el Sheikh

Med en flygresa på cirka 5.5 timmar tar man sig lätt till ett semesterresmål i Egypten som bara blir mer och mer populärt. Det vi pratar om är Sharm el Sheikh som ligger på Sinaihalvön i Afrika. Precis som många andra turistorter i Egypten har Sharm el Sheikh växt oerhört på väldigt kort tid.

Old Town

Från början var Sharm el Sheikh en vanlig beduinby som levde på sitt fiskestånd. Men så fort dykarna kom hit och hittade allt det vackra runt omkring började man bygga upp staden till den turistort det är idag.
Idag består Sharm el Sheikh av tre delar kan man säga. Det gamla Sharm el Sheikh som räknas som den gamla fiskebyn. Detta är nästan det enda stället i Sharm el Sheikh där man kan få uppleva en liten, liten gnutta av ett riktigt Egypten. Här kan du se levande kycklingar, högljudda försäljare och fotsida kläder. Ett tips är att åka hit på kvällen då det är mer liv och rörelse än på dagen. Gå så långt in du kan i "Old Town", förbi alla souvenirbutiker, där hittar du det äkta Egypten.

Naama Bay

Naama Bay, en annan del av Sharm el Sheikh är den delen som har blivit det stora turistområdet. Det är här som de flesta turisterna spenderar sin semester på någon av de fina stränderna. Det är också här som de flesta hotellen finns. Längs med strandpromenaden som löper genom hela Naama Bay hittar du massor med restauranger, caféer, barer och några butiker. I Naama Bay hittar man också det lilla nattliv som finns i Sharm el Seikh, någon nattklubb osv.

El Hadaba

Den tredje delen i Sharm el Sheikh är El Hadaba eller The Cliff som den också kallas för ibland. Hadaba hittar man mellan Naama Bay och gamla Sharm el Sheikh. Även här finns det många hotell men också en hel del lägenhetskomplex. Och det är för det mesta där som de flesta som arbertar i Sharm el Sheikh bor. Långsamt börjar även denna delen av staden att byggas upp och kommer antagligen också att bli en stor turistort. I Hadaba finner man ett helt kvarter med souvenirbutiker som allt är byggt i en typiskt arabisk stil. Det finns också ett litet museum där man kan titta på kopior av alla sevärdheter som finns i Egypten. På kvällarna i Hadaba kan man njuta av uppträdanden av olika slag så som magdans och hästuppvisning för att bara nämna något.
Är man intresserad av shopping kan man besöka köpcentrat Il Mercato där man kan shoppa på bland annat Levi´s, Body Shop och ta en fika på Starbuck´s.

Varför åker man till Sharm el Sheikh?

Till Sharm el sheikh åker man i första till för att dyka och snorkla. Röda havet erbjuder fortfarande några av de bästa dykplatserna i världen. Undervattensvärlden är helt outstanding. Att egypten erbjuder fint väder med sol och värme nästan året runt gör inte saken sämre.
Vill man inte bara dyka och snorkla och uppleva världen under vatten är det inte långt till att uppleva Egyptens kultur. En busstur på cirka 6 timmar tar dig till både Kairo och Luxor. Vill du gå i Moses fotspår kan du bestiga Sinaiberget och uppleva en fantastisk soluppgång tidigt på morgonen.

Det som lockar de allra flesta turister till Sharm el Sheikh är som sagt det underbara livet under vatten. Turistorten ligger precis vid kusten mittemellan två stora och populära nationalparker, Ras Mohammed som ligger i söder och Nabeque som ligger i norr. Det finns även en hel del affärer att gå och shoppa i. För inte så länge sedan byggdes dessutom ett ganska stort shoppingcenter i Sharm el Sheikh, närmare bestämt i Naama Bay. Här hittar man det mesta, men framförallt Egyptiska saker så som mattor, vattenpipor, papyrus, sittpuffar, souvernier osv. Det finns också några affärer som säljer relativt schyssta kläder.Lägg upp en bild här.
Klicka här

Användarnas information om Sharm el Sheikh
Coolt. Själv så bodde vi centralt i Sharm el Sheikh. Kommer inte ihåg vad hotellet hette men det var fint och närma till stranden. Precis utanför stranden så fanns det ett korallrev. BLev många timmar i vattnet med min bror.
skapades 11/24/11 10:24:52


Skriv gärna mer information