Naama Bay

Strax utanför Sharm el Sheikh, cirka 20 minuter från flygplatsen, hittar man Naama Bay. Det är vid denna bukten som de allra flesta hotellen utanför Sharm el Sheikh ligger. Naama Bay anses vara den mer livliga delen i Sharm el Sheikh. Här hittar man väldigt många pubar och barer, restauranger, affärer och caféer. Det finns även en del nattklubbar och casinon för den som är intresserad av det.
Stränderna kring Naama Bay är väldigt fina och barnvänliga. De flesta stränderna är dock privata, alltså de tillhör ett specifikt hotell. Bor man inte på hotellet som äger stranden brukar man få betala en summa för att ligga där och sola och bada. Men badar man på sitt eget hotells strand kostar det ingenting.

Centrum av Naama Bay är helt bilfritt, vilket innebär att det är väldigt lugnt att gå och promenera. Lugnt bortsett från allt folk som kommer ut på kvällarna. Det finns en mängd barer/pubar/caféer där människor gärna sätter sig för att ta det lugnt och röka lite vattenpipa och dricka lite te. Det är en vanlig aktivitet både bland turister och lokalbefolkningen. Många ställen har mjuka och sköna soffor man kan slå sig ner i, andra ställen har dynor och filtar på golvet. oavsett vad så är det väldigt trevligt och avkopplande.

Från centrum av Naama Bay går det en strandpromenad och även där hittar man en mängd olika restauranger, barer och caféer. Och givetvis massor med folk.
Det finns också en hel del affärer i Naama Bay, inte så många längs med strandpromenaden dock, utan man får gå upp till centrum. Här hittar man det mesta som är typiskt för Egypten. Vattenpipor, parfymer, papyrus, sittpuffar i läder, väskor, sandaler osv. Har man tänkt köpa med sig billiga kläder hem från sin semester i Egypten bör man tänka om. Här finns nästan ingenting. T-shirts kan man få tag på, men det är inte den bästa kvalitén.
Ska man köpa med sig något hem bör man försöka pruta. Ett riktvärde är att försöka pruta ner priset till 50%. Då brukar alla bli nöjda.
Egyptierna kan dock verka väldigt sura och arga när man kommit överens om priset, men det är nog mestadels ett spel för galleriet.
Ett trick som många försäljare använder sig av för att locka in kunderna i sina affärer är att de börjar med att berätta att de nyss har öppnat sin affär och att de hade blivit väldigt glada om ni/vi kunde komma in och skriva ett par rader deras gästbok. Detta är som sagt bara ett trick för att locka kunder och eventuellt få dem att köpa något med sig från affären. Följer man med in i affären i tron om att skriva i gästboken slutar det ofta med att man blir bjuden på te och att försäljaren börjar visa vad affären har att erbjuda. Och många gånger slutar det med att besökaren faktiskt köper något med sig från affären.Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information