Kairo - Huvudstad i Egypten

Afrikas största stad är just Kairo. I staden bor det nästan 16 miljoner invånare. Ett besök i den stora staden bjuder på en hel del intryck från olika världar. Centrum i staden, som kretsar kring rondellen Midan Tahrir bjuder på massor från nutiden. Här hittar man breda boulevarder, kaféer, moderna restauranger, nattklubbar och en hel del människor som är välklädda, så kallad medelklass.
Utöver detta får man möjlighet att uppleva Egyptiska muséeum med bland annat guld från Tutankhamons grav och hans dödsmask. Vill man segla på Nilen går det också alldeles utmärkt från Kairo.
Kairo har alltså en hel del att erbjuda. Nästan så vi vågar lova att det är en stad som passar alla oavsett vilket intresse man har.

Ett besök i Kairo innehåller oftast också ett besök vid pyramiderna i Giza. Det ligger endast en mil utanför staden. Ett tips är att besöka pyramiderna strax före solnedgången då det är som allra vackrast.

Den bästa tiden att besöka Kairo är mellan september och december, eller mellan mars och maj. Det är då inte fullt lika vart som under sommarmånaderna, då det nästan är olidligt. Men under övriga månader är det behagligt varmt. Till och med så att kvällarna kan vara lite svala.

Kairo är som sagt en stad som vimlar av olika saker. Historiska fynd, ett myllrande folkliv, massor med restauranger osv. Att äta i Kairo är ett rent nöje. Det finns hur mycket som helst att välja mellan. Allt från jättesmå arabiska ställen, till topprestauranger som är västinspirerade. Ett besök i Kairo bör innehålla ett prov av vattenpipa och ett glas myntate på något mysigt café.
Den stora marknaden Khan el-Khalili är också ett måste. Här finns allt från kryddor till mässingskannor. Man kan till och med få en måttsydd kostym till ett överkomligt pris.

Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information