Shoppa i Sharm el Sheikh och Egypten


Att shoppa i Sharm el Sheikh är inte direkt som att shoppa på Harrods i London. I Sharm el Sheikh handlar shoppingen mer om att pruta än om att hitta kvalitetssaker. Det mesta man shoppar i Sharm el Sheikh är parfym, korallhalsband, sjalar, t-shirts, lampor, papyrus och kryddor. Har man tur finns det även en del Nikeprodukter. Mycket av det som finns att shoppa kretsar kring Egyptens historia. Det finns en mängd med statyetter i alabaster och vattenpipor så klart. Även färgglada parfymflaskor med snirkliga dekorationer syns allt som oftast i affärerna.

Beger man sig till den gamla marknaden i Sharm el Maya hamnar man i ett välavgränsat omrde med ungefär samma prylar som i Sharm el Sheikh. Här kan man dock även hitta en hel del importerade jeans och kläder. Märken som då gäller är ofta Diesel, Miss Sixty och Armani. Ett par jeans man då få för cirka 280 kronor.

Det är ganska vanligt när man är ute och går kring affärerna att affärsföreståndaren bjuder in dig på en kopp te. Det är en nyfiken och gästvänlig gest sägs det, men oftast har det som syfte att förbättra de egna affärerna något. Man ska dock aldrig känna sig tvingad till att handla något, även om föreståndaren kan verka bli väldigt tjurig om han inte får sålt något.

Fredagar i Egypten är helgdagar vilket innebär att de flesta butiker är stängda, och på vardagarna hålls det siesta mellan 14-18 på eftermiddagen. Detta brukar dock inte alltid gälla i de stora turistorterna där affärerna oftast håller öppet alltid i princip.

Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information