El Fanar Beach

Vill man ägna en hel dag åt att snorkla vid en fantastisk strand med fantastiska korallrev kan det rekommenderas att ta sig till El fanar Beach som ligger strax utanför Sharm el Sheikh. Det är enkelt att ta en taxi hit, det kostar cirka 25 EGP och tar cirka 15 minuter.

En Fanar är en offentlig strand dit alla är välkomna så länge man kan tänka sig att betala 60EGP per person. I priset ingår en flaska vatten, ett badlakan, en solstol och en hel dag med sol, bad och massa snorkling. I priset ingår även en viss service så klart. Det är väldigt rent, snyggt och fräscht på området. Det finns toaletter och duschar man kan utnyttja och det finns en restaurang som serverar vällagad och god mat. Dock till lite högre priser än vad man annars får betala, men vad gör det. Man är ju helt salig över allt annat.

Från stranden finns det olika sätt att ta sig ner i vattnet. Vid ett par ställen finns det trappor eller stegar som tar en ner vattnet där det är knädjupt ungefär. Här kan man ligga och ta det lugnt och titta på alla fina fiska genom sitt cyklop.
Det populäraste stället att gå i på är vid den långa bryggan som går ut cirka 30 meter. Längst ut finns det en trappa och när man lämnar trappan och slänger sig i vattnet har man 30-40 meter klar sikt rakt ner till botten. Runt omkring finns det ett fantastiskt stort korallrev med hur mycket fisk som helst. Här kan man verkligen ligga och facineras över det fantastiska vattenliv som finns i flera timmar.

Fanar är ett populärt ställe för en del som vill prova på att dyka, eller de som håller på att ta sitt PadiOpen. Det finns även en hel del fridykare som trivs här.
En del båtar som är ute med turister på dagsutflykter lägger också till här. Men det är inget som stör. Det är så stort så det blir aldrig trångt!

Helt klart ett ställe att rekomendera om man vill njuta av sol, bad och snorkling en hel dag!

Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information