EgyptenI nordöstra Afrika hittar man Egypten. Landet är en republik som gränsar till Israel, Libbyen, Sudan och Gaza. Åker man på semester till Egypten får man möjlighet att sola, bada, snorkla och dyka i både Medelhavet och Röda havet.

Egypten är ett underbart land som har otroligt mycket att erbjuda. Det handlar om sol, bad, kultur, historia, god mat, snorkling och dykning. Egypten har alltså något för var och en.
Till Egypten väljer många att åka för att framförallt dyka och snorkla. Enligt många som besökt Egypten är det faktiskt under vattenytan som man hittar det allra vackraste som Egypten har att erbjuda. Röda havet är likt ett enda stort akvarium med fiskar och koraller i alla möjliga färger.
Egypten erbjuder också en gammal och fascinerande historia som är väldokumenterad. Åker man till Egypten på sin semester finns det en mängd olika utflykter att välja mellan. Bland annat kan man ta sig till pyramiderna eller varför inte besöka en av Sinaiöknens beduinstammar. Man kan även ta en tur upp på Sianiberget där det enligt biblen sägs att Gud överlämnade de tio budorden.

Vill ni läsa mer om pyramiderna och Egypten så kan ni alltid ta och besöka Kairo resesida
Egypten är ett land där det fortfarande är ganska billigt att leva, vilket innebär att man ofta har råd att unna sig något extra på sin semester. Många lägger de extra pengarna på goda måltider på fina restauranger på kvällarna. Andra väljer att ta dykcertifikat, eller ta en tur på någon spännande utfärd. Det är helt enkelt upp till var och ens intresse vad som lockar.

Från Stockholm tar det cirka 5 timmar till Egypten. En resa som är värd all tid. När du väl anländer till Egypten kan det vara bra att redan ha tänkt ut vad semestern ska gå ut på. Vill du dyka eller snorkla? Ta en tur på Nilen med en Nilenkryssning, eller varför inte besöka de stora pyramiderna. Egypten är också ett himmelrike om det finns ett shoppingintresse. Det finns nämligen gott om marknader och bazarer där man kan fynfa antika skulpturer, mattor, vaser, pärlor och vackra tyger.

Kort sagt, Egypten är ett land som erbjuder härlig sol, svalkande bad, ett härligt djurliv under ytan, god mat och en spännande historia. Åker man till Egypten är det nästan garanterat att man finner något för det intresset man har. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad du vill hitta på under din semster. Vill ni se bilder från Egypten så kan ni alltid ta och besöka Egypten bilder och reseberättelser


Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information