Dyka i Sharm el Sheikh, Egypten


Att många åker till Egypten för att dyka och snorkla under sin semester är ingen nyhet. Många väljer dessutom Sharm el Sheikh för sin dyksemester då flera av dykplatserna i Sharm el Sheikh sägs vara de absolut bästa i hela världen. Dykningen överhuvudtaget i Röda havet är av ren världsklass. Sharm el Sheikh är ett välkänt dykparadis dit entusiaster från hela världen kommer för att ta några djupa dopp i det blå.

Till området mellan Ras Mohammad och Straits of Tiran ser man varje morgon flera dykbåtar sakta närma sig för att släppa ner förvantansfulla dykare. När du som dykare äntligen kommit under vattenytan får du uppleva spännande vrak och underbara koraller. Vill man, kan man även åka ut till Thistlegorm, dit turer arrangeras ett par gånger i veckan. Thislegorm är ett vrak som sänktes i slutet av andra världskriget och som ligger på rätt köl och som är fullastad med krigsmaterial. Det är till och med så att på däck kan man se bilar och motorcyklar stå parkerade.Eftersom det är ganska starka strömmar runt Sinaihalvön lockas det dit stora pelagiska arter så som mantra, tonfisk och hammarhaj bara för att nämna några. Dykvattnet runt om Sharm el Sheikh kan beskrivas som ett jättestort akvarium med fiska i alla möjliga färger.

Åker man till Sharm el Sheikh och aldrig har dykt för ska man absolut inte misströsta. Det finns stora möjligheter att lära sig dyka och även vidarutbilda sig om man är intresserad av det. Många gånger kan man redan när man bokar resan hemma boka sina båtturer med dyk. I vissa fall erbjuds man att följa med på en 5 dagars båtdykning med 2 dyk per dag. Normalt är att man då startar sin dag vid dykcentret på morgonen och är sedan tillbaka sent på eftermiddagen. Detta sätter gör att man får tid till att uppleva Sharm el Sheikh på land också, kanske gå ut och äta på någon trevlig restaurang i området eller liknande.
Dykutrustning brukar gå jättebra att hyra när man väl är på plats om man nu inte redan har det med sig hemifrån vill säga.

Har man dykt tidigare men att det var mer än 6-12 månader sedan, är det ofta regler som säger att man då måste göra ett så kallat check Dive i samband med sitt första dyk. Är det mer än 12 månader sedan man dök ska man krävs det en uppfriskningskurs, så kallad Scuba Review. Ofta kan man beställa detta Scuba Review hemifrån.

Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information