Dykning i Sharm el Sheikh

Som många säkert vet så är Egypten dykarnas Mecka. Speciellt Sharm el Sheikh. Det finns många fina platser i Egypten där man verkligen kan njuta av livet under vattenytan. Sharm el Sheikh är dock det stället dit flest dykare beger sig. Här finns fantastiska stränder med korallrev bara ett par meter ut, häftiga vrak man kan tag sig till med båt osv.

Många av de som vill dyka i Sharm el Sheikh väljer att ta sig till nationalparken Ras Mohammed. Här hittar man med än 20 olika ställen att dyka på. Eftersom det är ett marint naturreservat kan man vara säker på att korallerna är välbevarade och mår bra, vilket innebär att det finns en hel massa olika saker att titta på.
Kring Ras Mohammed finns även ett vrak, Thistelgorm, som man kan dyka vid.

Givetvis finns det en mängd olika andra ställen att dyka kring. I hela stan, Sharm el sheikh, hittar man en mängd olika agenturer som säler olika utflyktspaket. Både vad gäller snorkling och dykning. Här är det bara att välja och vraka vart man vill åka och sen fixar agenturer resten. Hämtad dig vid ditt hotell, har med sig den utrustning du behöver om du inte har med dig den själv, tar dig till de fina dykplatserna runt om Sharm el Sheikh, serverar mat på bådet och står för en trevlig service. Allt detta för en relativt billig peng.

Dykcertifikat

Att ta ett dykcert i Egypten och Sharm el Sheikh är inga problem. Det finns många olika "företag" att välja mellan. Innan man bestämmer sig för vilket man väljer bör man nog kolla upp det noga. Vad gäller? Vad får jag för utbildning? Hur är instruktörerna? Vad krävs innan jag kommer dig? Hur är det med försäkringar? osv. När man har kollat upp allt man behöver och bestämt sig för att lära sig dyka är det bara att sätta igång. På 4 dagar kan man ta ett så kallat Padi Open Water certifikat.

Colona Divers är ett välkänt dykcenter framförallt bland oss skandinaver. En del av intstruktörerna är just själva skandinaver, vilket kan kännas som en trygghet. Dessa finns bland annat i Sharm el Sheikh. Här kan du ta ditt dykcert. Har du redan ett dykcert kan du välja att bara åka med på deras olika dykturer.
Ett dykcert kan du göra helt och hållet på plats i Sharm el Sheikh, både teori och praktik. Du kan också genom Colona Divers välja att göra teoridelen på internet innan din semester, och sedan bara göra provet när du väl kommit fram och sedan sätta igång med det praktiska direkt.

Andra dykcentra i Sharm el Sheikh är Red Sea Diving College som också har utmärkta dyklektionerna och utbildningar.

När man dyker i Sharm el Sheikh brukar man tala om dyk i norr och dyk i söder. Dyken man gör i norr räknas som något lättare då det är lite mindre nykfulla strömmar som kan ställa till det om man är ny på fältet. Dessutom är det inte fullt lika djupt. I söder däremot kan det finnas en hel del strömmar. Givetvis finns det enkla dyk i söder också. Bland annat vid St Johns.

Liveaboard

Annat man kan fundera på är hur länge man vill vara ute och dyka. Många väljer ett så kallat Liveaboard. Då får man verkligen valuta för pengarna. Man bor då på båten och befinner sig ute till havs under hela resan och på så sätt hinner man ta sig till de bästa ställena som man inte annars hinner med under en dagsutflykt.
Det finns olika långa liveabroad, bland annat tre dagar. Utgår man från Sharm el Sheikh och väljer en tre dagars så kommer man till norr med massa olika vrak eller till ett område som heter Safaga. Här hittar man olika rev så som Abu Kaffan, Panorama och Shaab Sheer.
För att åka med på ett Liveaboard rekommenderar de att man har att Advanced Open Water-cert eller 50 dyk i bagaget.

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Användarnas information om Dykcert i Sharm el Sheikh
Jag tog ett Padi Open Water i Sharm el-Sheikh. Fantastisk dykfirma. Instruktörerna var från England så det var rätt så lätt att förstå vad dom sa. Många schyssta dyk blev det också. Bara att rekommendera
skapades 11/24/11 10:25:41


Skriv gärna mer information