Fridykning vid Dahab

Fridyking är populärt och ett bra ställe för detta är det egyptiska Dahab på Sinaihalvön. Dahab, som också är mer känd som Sharm el-Sheikh, ligger vid Röda havet och erbjuder fantastiska vatten med en stor spännvidd på fiskar och andra vattendjur. Här kan du hitta allt till bra kvalitet och med hög säkerhet.

På Sinaihalvön vid Röda havet ligger dykparadiset Dahab, även känd som Sharm el-Sheikh. Egypten erbjuder överlag mycket bra turistmål och även dykcentra. Här i Dahab är dykutbudet extra stort och även du som är nybörjare lär hitta en kurs att gå och en guide som hjälper dig.

Orten har däremot specialiserat sig på just fridykare och här finns det möjlighet att ta del av kurser i avancerad fridykning. Det är en mycket extrem sport och det gäller att du hela tiden har kontroll över vad du gör.Att ha största uppmärksamhet när du lär dig att fridyka är ytterst viktigt. Det är dock ingenting att oroa sig över. Allting gås igenom steg för steg av en välutbildad instruktör och så länge du är uppmärksam och tar allting ifrån grunden så kommer det att gå bra. När du väl har lärt dig tekniken så är det en fantastisk känsla att besöka en helt ny värld under vattnet med korallrev, undervattensväxter, fiskar och en hel del annat spännande. Fridykningen sker alltid i personens egen takt och du ska inte känna dig stressad för att andra är snabbare eller kan stanna under vatten längre. Det absolut viktigaste är att du känner dig bekväm och säker.

I Dahab finns bland annat en extremt populär dykklubb som ger enstaka lektioner eller veckolånga kurser i avancerad fridykning. På klubben jobbar också svenskar, vilket gör att du på ett lätt sätt kan förstå och ta del av undervisningen. Instruktörerna är oftast utbildade personliga tränare, med ett stort intresse för kampsporter, yoga och andra friluftsarrangemang. Bra guider och lärare har också stor kännedom om människokroppen och är väl insatta i anatomin och vad som händer med kroppen under ett fridyk. Det är en självklarhet att de är divemasters. Fråga därför alltid på klubben vilken utbildning som instruktörerna har. Du kan lätt sortera ut dem som inte är välutbildade och därmed oseriösa.

Dykskolorna erbjuder också lärorika kurser inom flora och fauna. Detta gör varje dyktillfälle extra intressant eftersom du också vet vad det är du tittar på. Särskilt bra är det att lära sig om de arter som är mera sällsynta - beundra dem gärna lite mer på håll eftersom de kan behöva plats för att trivas bra och känna sig bekväma. Att bevara artrikedomen är a och o i Dahab - utan fiskar blir det ingen fridykning.

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Användarnas information om Dahab
Om man är intresserad av fridykning så ska man verkligen till Dahab. Finns ett Blue Hole där som är ca 100 meter djupt och är hur coolt som helst att fridyka i. Bara att köra på. FInns många bra fridykningsinstruktörer som lär en att fridyka. Själv så kom jag ner till 21 meter på 2 dagar. Efter en vecka så var jag nere på över 40 meters djup. Kommer tyvärr inte ihåg vad skolan hette.
skapades 11/24/11 10:27:14


Skriv gärna mer information