Boende - Dahab

Om du reser till dykparadiset Dahab så finns det en hel del olika boenden att välja bland. Oavsett vilket läge du vill ha eller vilken prisklass du letar efter så kommer du att hitta ett alternativ som passar dig. Glöm inte att i förväg kolla upp om ditt boende har bra kontakter med en dykskola eller -guide - ett paketerbjudande kan göra det hela billigare för dig.När du reser till Dahab så behöver du inte nödvändigtvis boka något i förväg då det finns väldigt gott om boenden. Undantaget är förståss om du är ute efter en viss standard eller ett visst hotell från början. För att vara säker på att hitta det du vill ha, bör du boka i god tid. Detta gäller särskilt under högsäsongen. Även lite finare hotell gör du bäst i att boka, då dessa är mycket populära under högsäsongen.

De mindre hotellen kostar ungefär 70 kronor per natt. Då är standarden helt okej och det passar om du ändå har tänkt att tillbringa dagarna med att vara ute och dyka. De lite större och finare hotellen går på runt 300 kronor per natt och om du ska boka två veckor eller mer så gör du klokt i att pruta och få till ett paketerbjudande. Kolla också upp om du kan boka dykkurs eller liknande i samband med övernattningen. Vissa hotell har bra samarbete med instruktörer eller guider och kan ge dig ett bra pris om du bokar båda.

Ett mycket rekommenderat hotell både bland dykare och andra turister är Star of Dahab. Där får du ett dubbelrum för omkring 200 kronor per natt med air condition på rummet och en riktigt fin balkong med havsutsikt. Frukost ingår och det finns en hel del att välja bland. Standarden på hotellet är hög.

Vill du bo riktigt lyxigt så ska du boka rum på Mercure Bay Dahab Resort. Hotellet är nybyggt och riktigt stilrent. Hotellet har sex våningar av fräscha och modernt inredda dubbelrum. I samtliga rum finns det satellit-TV, minibar, vattenkokare och gratis trådlöst internet och deponering. Badrummet innehåller både dusch och WC och tillgång till hårtork finns. Balkonger finns till alla rum och samtliga har mer eller mindre havsutsikt.

Det är gångavstånd till havet från Mercure Bay Dahab Resort. Här finns det ett tillhörande korallrev där snorkling är mycket populärt. Solstolar är gratis på stranden. Hotellet har en egen pool och barnpool som båda är uppvärmda vintertid. Vid poolområdet finns en bar där du kan dricka somriga drinkar och beställa lättare tilltugg. Med all inclusive så får du obegränsad tillgång till allt i baren. Det finns även en tillhörande restaurang där du kan äta middag. På menyn så är det fisk och skaldjur som dominerar men även en del kött finns att beställa in. Hotellet är beläget vid utkanten av Dahab vid sluttningen mot Röda havet. I priset ingår två bussturer om dagen till Dahab centrum som ligger ca åtta kilometer bort.Lägg upp en bild här.
Klicka härSkriv gärna mer information